24 Ekim 2011 Pazartesi

Duygu Canbaş'ın sözüne artık alıştım da, Müge Anlı'nın sazını kim kıracak ?


Habertürk spikeri Duygu Canbaş'ın, deprem haberini verirken sarfettiği "HER NE KADAR Türkiye'nin doğusunda da olsa, hepimizi derinden üzdü (!)" cümlesine hiç girmeyeceğim. Çünkü Duygu Canbaş'ın gafı; çoğumuzun içinde insani duygular her daim ön plana çıksa da, o duyguların bir adım gerisinde yıllardır bu ülkede öğretilen nefret tohumlarının böyle bir afette bile her daim canlı durduğunu anlatması yönünden ibretliktir ve bence araştırılması gereken bir durumdur.

Fakat Müge Anlı'nın terbiyesizliği Duygu Canbaş'ın faşizm soslu gafı kadar safça ve salakça değil !

Aşağıdaki video'yu daha önce izlemediyseniz lütfen 2 dakikalığına katlanın, yok eğer daha önce gördüyseniz daha fazla midenizi bulandırmayın.



Lafı uzatmadan, dolandırmadan söyleyeceğim !

Bu bir doğal afet ! Böyle bir olay ne zamandan beri siyasetin, ticaretin ayağına düştü ? Depremzedelerden bahsederken iki lafın arasına yemeyip içmeyip ucuz popülizm kokan cümlelerle siyasi mesajlar karıştırmak, sözümona had bildirmeye çalışmak ne zamandan beri bu dedikoducu kadının işi oldu ?  Orada ailesini, sevdiklerini kaybedenler var. Şanslı olanlar sadece evini kaybedip şu anda sokaklarda donanlar...

Oldu olacak oraya gönderilen yardımları dağıtmadan önce depremzedeleri polise taş atıp atmadıkları konusunda sorguya çeksinler, ya da Müge Anlı'nın dediği gibi "alın bu yardımları ammaa, içinizde taş atanlar var, haddinizi bilin, bak deprem olunca nasılmış bu cici devlet!" diye ufaktan kulak çeksinler. Had bildirsinler ! 

Hatta ileri gidilip yardım dağıtılmadan önce insanları sıraya dizip "Andımız" falan da okutulabilir, maksat yardımdan ziyade "cahil kalmış(!)" halkımızı bu olayda da siyasi bir mesajla bilinçlendirmek !

Naçizane tavsiyem Müge Anlı da yıllardır birbirimize yaptığımız şakayı müfredatına alıp erkek depremzedelere İstiklal Marşı'nı "tersten" okutsun. Bak ben buna memnun olurum, o da hakettiğini bulmuş olur !  

1 yorum:

  1. Paylaşımlarınız çok güzel Macbook Servis olarak başarılarınızın ve paylaşımlarınızın devamını diliyoruz.

    YanıtlaSil